Френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин

...
Френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Макрон се обърна към Путин за помощ за освобождаване на французин

Френският президент Еманюел Макрон прикани съветския си сътрудник Владимир Путин да помогне за освобождението на задържания френски предприемач Филип Делпал.
Делпал, върховен началник на групата за дялови вложения Baring Vostok, бе задържан през февруари дружно с американския създател и основен изпълнителен шеф Майкъл Калви при положение, който раздруса западната бизнес общественост в Русия, съобщи БГНЕС.
Макрон повдигна случая по време на диалозите с Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на юни, съобщи помощник на френския президент, поискал анонимност.
" Ние продължаваме да работим, с цел да осигурим освобождението му, " сподели той, добавяйки, че карцерът " е нездравословен за имиджа на Русия в света на бизнеса ".
Делпал, който живее в Русия със брачната половинка си и двете им деца през последните 15 години, е упрекнат в машинация на Восточний банк с 2,5 милиарда рубли (38,7 милиона долара).
Съд предишния месец постанови Калви да бъде изместен под домакински арест, само че Делпал и още четирима остават в предварителния арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР