Френският президент Еманюел Макрон призова англосаксонците да престанат да пречат

...
Френският президент Еманюел Макрон призова англосаксонците да престанат да пречат
Коментари Харесай

Макрон призова англосаксонците да спрат да блокират износа на ваксини и съставки за тях

Френският президент Еманюел Макрон прикани " англосаксонците " да престанат да пречат на износа на ваксини и на съставки за производството им, с цел да се даде опция за подсилване на международната взаимност, съобщи Франс прес.

За да се популяризират имунизациите, не би трябвало се блокира износът на съставки и на самите ваксини, акцентира той при идването си на европейската среща на високо ниво в поругалския град Порту.

" Днес англосаксонците блокират доста от съставките и от имунизациите. Днес 100 % от имунизациите, създавани в Съединени американски щати, отиват за американския пазар ", акцентира Макрон.

Президентът акцентира, че от над 110 милиона дози, създадени в Европа, Европейски Съюз е изнесъл 45 милиона, а 65 милиона е запазил за себе си. " Ние сме най-щедрите в света измежду общността на развитите страни ", означи той.

Макрон повтори, че е отворен за концепцията за анулация на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност върху имунизациите против КОВИД-19, подкрепена от американския президент Джо Байдън.

" Ние, европейците, се борим за това имунизацията да бъде международно публично богатство към този момент една година и съм благополучен, че други следват образеца ни ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР