Френският президент Еманюел Макрон призна в интервю за американското сп.

...
Френският президент Еманюел Макрон призна в интервю за американското сп.
Коментари Харесай

Макрон призна, че кризата с жълтите жилетки е била полезна за него

Френският президент Еманюел Макрон призна в изявление за американското сп. "Тайм ", че по някакъв метод рецесията с "жълтите жилетки " е била доста потребна за него, защото го е предиздвикала да промени отношението си към французите, съобщи Франс прес.

Движението на "жълтите жилетки ", което бързо набра мощ и се опълчва от месеци на обществената и данъчната политика на държавното управление, изведе на улицата стотици хиляди французи след възникването си през ноември 2018 година

В средата на петгодишния си мандат Макрон сподели, че се намира "в Долината на гибелта ", сред реализирането на промените и появяването на резултатите от тях. "Краят на Долината на гибелта ще настъпи в деня, когато имаме налице резултати ", означи той.

"В нашата страна обичаме да ни ръководят, само че желаеме да убием ръководещите ни ", добави той, имайки поради екзекутирането на крал Луи Шестнайсети от революционерите през 1793 година

Моето предизвикателство е да се вслушвам в хората повече, в сравнение с при започване на мандата си, сподели президентът в пространното изявление, снимано преди 10 дни в Елисейския замък.

В отговор на въпрос за обществената рецесия, раздрусала ръководството му, той акцентира, че по избран метод "жълтите жилетки " са били нещо доста потребно за него, защото му напомнили какъв би трябвало да бъде.

"Вероятно съм основал усещането, че желая да извърша промени срещу волята на народа. Понякога нетърпението ми се възприемаше като неспокойствие във връзка с французите, само че не е по този начин ", добави Макрон.

"Сега мисля, че би трябвало да отстранявам повече време да изяснявам къде се намираме и какво тъкмо желаеме да създадем ", сподели президентът, откакто в петък предходната седмица разгласяването на нов план за пенсионни промени провокира съществени транспортни проблеми в Париж и региона.

Европейското издание на "Тайм " посвещава на Еманюел Макрон корицата на собствен брой за повторно, откогато той е президент. За първи път това стана през ноември 2017 година, когато списанието го показа като "следващия лидер на Европа " (... ), "стига да се оправи с ръководството на Франция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР