Френският президент Еманюел Макрон приветства в четвъртък перспективата новоизбраният президент

...
Френският президент Еманюел Макрон приветства в четвъртък перспективата новоизбраният президент
Коментари Харесай

Макрон приветства възможността да направим планетата отново велика

Френският президент Еманюел Макрон приветства в четвъртък вероятността новоизбраният президент на Съединени американски щати да се причисли към Парижкото съглашение за климата, заявявайки, че страните към този момент имат шанса да „ създадат нашата планета още веднъж велика “, предава Reuters.
Коментарите му следват тези на други водачи, които приветстваха успеха на Байдън като подтик към световното съдействие за справяне с смяната на климата, след четири години безучастие на политиката в тази област при президента Доналд Тръмп, съобщи организация Фокус.
 Макрон увери Байдън в подготвеност за съдействие Макрон увери Байдън в подготвеност за съдействие
Четири дни след успеха на демократичния претендент Джо Байдън френският президент Еманюел Макрон беседва с новия президент на Съединени американски щати за...
За разлика от Тръмп, който отдръпна Съединените щати от съглашението от 2015 година, Байдън се ангажира да се причисли още веднъж към пакта и да влага 2 трилиона $, с цел да отбие страната от изкопаемите горива, за които се твърди, че са фактор за стопляне на планетата.
Макрон съобщи, че присъединението на Съединени американски щати към пакта, след формалното излизане на 4 ноември, ще удостовери вярата в съглашението, ориентирано към попречване на пагубни климатични промени и подписано от близо 200 страни.
„ Това е доказателство, че трябваше да застанем твърдо против всички странични ветрове “, сподели Макрон в четвъртък по време на онлайн среща на върха, проведена от френското държавно управление.
„ Направете нашата планета още веднъж велика “ е опция освен на думи, само че и на дело “, сподели френският държавен глава.
 Франция не стои зад карикатурите на Мохамед, само че не може да ги забрани Франция не стои зад карикатурите на Мохамед, само че не може да ги забрани
Френското държавно управление няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед, оповестени през 2015 година в парижкото списание " Шарли ебдо ". То...
„ Направи Америка още веднъж велика “ беше девиз на изборите на Тръмп. През 2017 година Макрон започва самодейност, наречена „ Направете нашата планета още веднъж велика “, която предложи на американските климатици многогодишни стипендии за пренасяне и осъществяване на климатични проучвания във Франция.
Байдън се ангажира да свика международните водачи за договаряния за климата в границите на първите си 100 дни на поста. Вече климатичните промени бяха съществена тематика в първите му диалози със съдружници на Съединени американски щати и папа Франциск, откогато беше определен.
Демократът обаче може да се сблъска с ограничавания пред способността си да приема амбициозни политики в региона на климата, в случай че Републиканската партия резервира контрола си на Сената.
Европейските водачи се надяват, че фокусът на администрацията на Байдън върху изменението на климата ще насърчи другите страни да обещаят по-дълбоки понижения на излъчванията преди конференцията на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу през ноември 2021 година
 Президентът Румен Радев с писмо до Еманюел Макрон, в което осъжда терористичните актове в Париж и Ница Президентът Румен Радев с писмо до Еманюел Макрон, в което осъжда терористичните актове в Париж и Ница
Отнемането на човешки живот по жесток метод и офанзивите против почтени хора не могат да се асоциират с каквато и да е идея и за следващ...
Британският министър председател Борис Джонсън, чието държавно управление е хазаин на срещата, разиска изменението на климата в следизборна покана с Байдън и го предложения да участва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР