Френският президент Еманюел Макрон, притиснат да намери изход от кризата

...
Френският президент Еманюел Макрон, притиснат да намери изход от кризата
Коментари Харесай

Макрон свика консултации, ще прави обръщение към нацията

Френският президент Еманюел Макрон, притиснат да откри излаз от рецесията с " жълтите жилетки ", която дестабилизира ръководството, свика през днешния ден среща със обществените сътрудници и виновните политици, преди да направи основно послание към нацията, в опит да успокои гнева на протестиращите, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Макрон събра на среща в Елисейския замък 37 души, измежду които премиера Едуар Филип и 12 членове на държавното управление, ръководителите на главните синдикати и работодателски организации, както и ръководителите на двете камари на Народното събрание и на асоциациите на локалната власт.

" В този сложен миг, който претърпява нацията " президентът ще се съветва " по едно и също време с политическите, локалните, икономическите и обществените сили... за да чуе гласа им, предложенията им и със задачата да ги активизира за деяние ", посочи през вчерашния ден Елисейския замък.

Френският президент, който резервира безмълвие съвсем от самото начало на съпроводените с принуждение демонстрации, почнали на 1 декември и сцените на вандализъм при фамозната Триумфална арка, ще го наруши през днешния ден. Тази вечер Макрон ще направи изказване в Елисейския замък в 19 ч. по Гринуич (21 ч. българско време).

Той ще показа " съответни и незабавни ограничения ", увери през вчерашния ден министърката на труда Мюриел Пенико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР