Френският президент Еманюел Макрон присъства на скромна възпоменателна церемония в

...
Френският президент Еманюел Макрон присъства на скромна възпоменателна церемония в
Коментари Харесай

Макрон почете жертвите на терористичните атентати от 2015 г.

Френският президент Еманюел Макрон участва на скромна възпоменателна гала в памет на 17-те жертви на атентатите в Париж от преди три години, които белязаха първата вълна от терористични набези във Франция.

Неделната гала стартира пред някогашната редакция на сатиричното списание „ Шарли ебдо “, където братята Саид и Шериф Куаши, въоръжени с автомати „ Калашников ", убиха 11 души, измежду които някои от най-именитите карикатуристи и писатели на изданието.

Имената на починалите бяха прочетени на глас, след което президентът Макрон, неговата брачна половинка Брижит и кмета на Париж Анн Идалго сложиха венци на стената на постройката и резервираха една минута безмълвие.

Същата гала бе изпълнена и на близкото място, където терористите разстреляха служителя на реда Ахмед Мерабет.

След това кортежът на Макрон се насочи към еврейския магазин за кашерна храна, където на 9 януари бяха убити четирима души. Извършителят на нападението Амеди Кулибали беше затрелян при акцията на полицията.

Атентатите в Париж провокираха всеобщи демонстрации в символ на респект към жертвите в цяла Франция, като фразата “Je suis Charlie ” се превърна в международен знак в битката за свободата на словото. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР