Френският президент Еманюел Макрон превърна в закон изключително непопулярната пенсионна

...
Френският президент Еманюел Макрон превърна в закон изключително непопулярната пенсионна
Коментари Харесай

Макрон подписа спорната пенсионна реформа

Френският президент Еманюел Макрон трансформира в закон извънредно непопулярната пенсионна промяна на своето държавно управление, която покачва пенсионна възраст от 62 на 64 години, оповестява БиБиСи. Това се случи часове откакто висшият парламентарен съвет на Франция утвърди смяната.

Конституционният съвет отхвърли апелите на опозицията за референдум, само че също по този начин зачерта някои аспекти на промените, базирайки се на законови пропуски. След решението на Съвета протестиращите подпалиха Париж и издигнаха барикади. 112 души бяха задържани.

Профсъюзите дадоха обещание да продължат да се опълчват на реформите и приканиха служащите във Франция да се върнат по улиците на 1 май.

Президентът Макрон твърди, че реформата е от значително значение за попречване на колапса на пенсионната система. През март държавното управление употребява особено конституционно пълномощие, с цел да наложи измененията без гласоподаване.

Той подписа промяната и я трансформира в закона в ранните часове на сутринта. Министърът на труда Оливие Дюсопт съобщи, че чака промяната да влезе в действие до началото на септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР