Френският президент Еманюел Макрон претърпя тежко поражение на вчерашните местни

...
Френският президент Еманюел Макрон претърпя тежко поражение на вчерашните местни
Коментари Харесай

Поражение за Макрон на изборите във Франция

Френският президент Еманюел Макрон претърпя тежко проваляне на вчерашните локални избори във Фраанция.

Според резултатите, неговата партия " Република, напред " губи столицата Париж и огромните градове в страната, като Марсилия и Лион. В Париж завоюва на първи тур досегапният кмет - социалистът Ан Идалго.

Вотът бе значим тест преди президентската конкуренция през 2022 година.

Според ext poll, социалистите резервират досегашните си бастиони.

Вотът демонстрира чудесно показване за " Зелените " - преди всичко в Лион, третият главен град на Франция, скок в поддръжката в Бордо, Гренобъл, Безансон и Страсбург, което допуска, че възходящата " зелена вълна " евентуално ще се наложи втората по величина мощ в Европа.

Премиерът Едуар Филип приключи преди всичко в пристанищния град Льо Авър, като завоюва 43,6 % от гласовете, с късмет си да завоюва балотажа. Министърът на културата Франк Ристър и министърът на бюджета Жерал Дарманен бяха избрани отново с болшинство.

Участието на гласоподавателите е от решаващо значение и един от решаващите фактори за претендентите, защото те би трябвало да обезпечат повече от 50 % от гласовете, с цел да избегнат гласоподаване във втори тур.

Избирателната интензивност в първия тур на общинските избори е била 45 прооцента, което е забележителен спад.

Балотажът на изборите е плануван за 22 март. Но доста политици приканиха държавното управление да го отсрочи заради ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР