Френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Полша Доналд Туски и

...
Френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Полша Доналд Туски и
Коментари Харесай

Шолц се среща с Макрон и Туск заради различията по Украйна

Френският президент Еманюел Макрон, министър председателят на Полша Доналд Туски и немският канцлер Олаф Шолц ще се срещнат този петък в опита да понижат напрежението към разликите за Украйна.

Идеята е срещата да бъде проява на единение след под напрежение интервал, в който френско-германските търкания за Украйна се трансфораха в открита омраза.

Тлеещото напрежение набра връхна точка в края на февруари, когато Макрон отхвърли да изключи изпращането на западни войски да се бият в Украйна, обещавайки да направи " всичко належащо, с цел да подсигурява, че Русия няма да завоюва тази война ". Шолц изключи потреблението на сухопътни войски от европейски страни.

Дни по-късно Макрон наподобява отговори непосредствено на Шолц. " Европа явно е изправена пред миг, когато ще бъде належащо да не бъде страхлива ", сподели той пред аудитория в Прага. Германският министър на защитата Борис Писториус отговори, че мненията на Макрон са " нещо, което в действителност не оказва помощ за решаването на проблемите, които имаме, когато става въпрос за в помощ на Украйна ".

За идното посещаване на Макрон в Берлин заяви POLITICO, базирайки се на информация от високопоставени немски и френски чиновници.

Полският министър председател Доналд Туск се чака да се причисли към френския и немския водачи по-късно денем.

Тази седмица Макрон отсрочи от дълго време плануваното посещаване в Украйна за " идващите няколко седмици ".

Решението за отсрочване на визитата е взето, с цел да се даде време за договаряния със съдружниците, които да доведат до " осезаеми резултати " за Украйна, сподели пред POLITICO френски посланик, на който е предоставена анонимност, с цел да разяснява сензитивния въпрос.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР