Френският президент Еманюел Макрон прекъсна своята ски почивка през уикенда

...
Френският президент Еманюел Макрон прекъсна своята ски почивка през уикенда
Коментари Харесай

След погромите в Париж: Макрон се обяви за силни решения заради протестите

Френският президент Еманюел Макрон прекъсна своята ски отмора през уикенда и се разгласи за " мощни решения " след последните вандалски прояви на " жълти жилетки " в Париж. Премиерът Едуар Филип приема довечера вътрешния министър Кристоф Кастанер по настояванията на президента. Кадрите на погромите по " Шанз Елизе " обиколиха света. Съобщава се за близо 240 ареста.

Всички участвали са станали съучастници в опустошаването на част от " Шанз Елизе ", посочи френският президент. 80 търговски обекти на фамозния бул. пострадаха в друга степен от прояви на вандализъм. 20 бяха разграбени, в това число бутици на фамозни марки за облекла и бижутерия, атакувани бяха два ресторанта, 11 души пострадаха при опожаряване на банка. Горяха и павилиони за вестници и транспортни средства.
Лидия Деграса - шеф на магазин на " Шанз Елизе ": Туристите понижиха, от Близкия изток към този момент не идват. Резервациите в хотелите на булеварда спаднаха. Имаме 60 на 100 по-малко визити на магазините в събота и неделя.  Сблъсъци и вандалски прояви на 18-ия митинг на Сблъсъци и вандалски прояви на 18-ия митинг на "жълтите жилетки "
Безредици в Париж при 18-ия следващ митинг на "жълтите жилетки ". Движението, което се зароди тъкмо преди четири месеца, се опита да даде "ултиматум "...

Бизнесът желае среща с премиера Едуар Филип, който самичък видя провалите. Той упрекна мародери, подпалвачи и нарушители, употребявали митингите.
Едуар Филип - министър председател на Франция: Няколко хиляди бандити пристигнаха в Париж с цел да нападат полицията, държавните знаци, частната благосъстоятелност и демокрацията. Това е недопустимо.
Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер също упрекна за насилието " професионални вандали " и прикани полицията да отговори с най-голяма неотстъпчивост. По данни на вътрешното министерство, тази седмица в Париж са излезли 10 хиляди души, по отношение на три хиляди предходната събота. В народен мащаб присъединяване е било над 32 хиляди стачкуващи - с четири хиляди повече от предходното издание на " жълтите жилетки ".
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР