Френският президент Еманюел Макрон предупреди за възход на популизма и

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди за възход на популизма и
Коментари Харесай

Европа се връща към популизма от 20-те г. на XX век, предупреди Макрон

Френският президент Еманюел Макрон предизвести за напредък на популизма и прикани Европа да се " опълчи " на политическите трендове , които могат да се сравнят с тези през 20-те година на XX век, осведоми " Политико ".

" В една Европа, която е разграничена от страхове, националистическо отстояване и следствията от икономическата рецесия, ние съвсем виждаме методично произнасяне на всичко, което доминираше в живота на Европа след Първата международна война до рецесията през 1929 година ", акцентира Макрон в изявление за вестник Ouest France.

Коментарът на Макрон е оповестен преди мероприятията на Деня на примирието на 11 ноември, с които се отбелязва 100 година от прекратяването на Първата международна война . Макрон ще бъде хазаин на гала в Париж на 11 ноември. Гости са президентите на Русия и Съединени американски щати, както и доста други.

В изявлението президентът на Франция предизвести, че опитите да се отслаби Европа от вътрешната страна идват на фона на възобновените закани извън.

" Европа е изправена пред риск: това разложение поради националистическа проказа и напън от външни сили, затова да изгуби суверенитета си ", акцентира той.

Според него изгубването на суверенитет може да се случи посредством взаимозависимост от Съединени американски щати в региона на сигурността , растящото наличие на Китай във значими инфраструктурни планове и операциите и финансовите ползи на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР