Френският президент Еманюел Макрон предупреди Великобритания, че бъдещото споразумение за

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Великобритания, че бъдещото споразумение за
Коментари Харесай

Париж и Лондон не се разбраха за търговията след Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон предизвести Англия, че бъдещото съглашение за комерсиалните връзки с Европейски Съюз след Брекзит няма да дава " цялостен достъп " до единния пазар на съюза и финансовите услуги, съобщи АП.

На среща сред двамата водачи в Лондон Макрон отхвърли концепцията за специфични условия за лондонското Сити в съглашението за Брекзит. Твърдото му обръщение гласеше, че Англия няма да получи цялостен достъп до европейските пазари, в това число финансовите, в случай че не прави вноски в бюджета на Европейски Съюз и не одобри всичките му правила. Срещата на високо ниво се състоя, с цел да подчертае околните връзки сред Лондон и Париж, откакто по-рано беше оповестено, че Англия ще влага 45 милиона паунда в възстановяване на сигурността на границата в Кале. Финансовите услуги са един от секторите, в които Франция се надява да завоюва по-голям дял на пазара на Европейски Съюз след Брекзит. Предприятията от лондонското Сити са обезпокоени от новите бариери пред търговията, в това число загубата на правата им да работят в цяла Европа от централа в Лондон, отбелязва вестникът.

Алтернативата е съглашение, сходно на това с Канада, уточни Макрон. То включва финансовите услуги, само че не обезпечава същия достъп, който имат страните членки. Брюксел от дълго време предизвестява, че Англия няма да получи опция да сортира секторите, до които ще има достъп.

Мей и Макрон реализираха съглашения в области от защитата до спорта и културата, само че мигрантите бяха водеща тематика. През последните години Кале стана епицентър на битката на Франция да се оправи с миграционната рецесия.

Британското държавно управление се съгласи да усили с 50,5 млн. евро помащта за Кале и фнеското крайбрежие, с цел да се усъвършенства сигурността по границата и да съ възпира потока на мигрантите за Англия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР