Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес за рисковете за суверенитета

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес за рисковете за суверенитета
Коментари Харесай

Макрон: Африка рискува с китайските инвестиции

Френският президент Еманюел Макрон предизвести през днешния ден за рисковете за суверенитета на африканските страни, които идват от засилващото се китайско икономическо наличие в района, съобщи Ройтерс.

Макрон дойде в Джибути в границите на обиколка в Източна Африка, с цел да ускори френското въздействие в някогашната колония, в която Китай сътвори първата си задгранична военна база и влага милиарди в инфраструктура, предава БНР.

Френският водач, който ще посети още Кения и Етопия, предизвести, че изискванията за китайските заеми може да бъдат рискови в дълготраен проект.

„ Китай е огромен международен състезател и уголемява наличието си в доста страни, изключително в Африка, през последните години “, сподели Макрон. Но добави, че „ това, което може да наподобява положително в кратковременен проект, постоянно се оказва неприятно след това “.

„ Бизнесът си е бизнес. Китайците влагат тук, а французите не са конкурентоспособни “, разяснява неназован представител на държавното управление на дребната африканска страна с 1 млн. души население. Макрон е едвам вторият френски президент, който я посещава за последните 20 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР