Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес за риск Европа и

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес за риск Европа и
Коментари Харесай

Макрон предупреждава за риск Европа и Западът да бъдат отслабени

Френският президент Еманюел Макрон предизвести през днешния ден за риск Европа и Западът да бъдат отслабени в сегашния интернационален подтекст, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Този подтекст " ненапълно се втвърди, усложнява се и заплашва да отслаби Запада и по-конкретно нашата Европа ", съобщи президентът пред френските посланици на среща в Париж и цитира по-конкретно " появяването на (нови) огромни интернационалните сили ".

Макрон поздрави френските дипломати за работата им в сложни условия, и даде образец с ситуацията в Нигер, където френският дипломат към момента е на поста си макар настояването на военните, завзели властта там, да напусне страната.

В последните месеци Франция и нейните дипломати бяха изправени пред изключително сложни обстановки в някои страни, като Судан, където Франция беше образцова, или Нигер в този момент, и аз приветствам вашия сътрудник там и сътрудниците ви, които ни слушат от работното си място в задачите, съобщи френският президент в речта си пред посланиците на годишната им среща във френската столица.

Макрон съобщи, че Европейският съюз би трябвало да " одобри по-голяма интеграция " или даже " няколко скорости ", с цел да " се развива по значителните въпроси ".

" Свидетелствам за това, че в една Европа на 27-те е много комплицирано да се реализира прогрес по значителните въпроси ", съобщи той пред френските посланици. С вероятно повишаване на броя на членовете на Европейски Съюз това няма да стане по-лесно, тъй че ни е " нужна известна храброст, с цел да приемем по-голяма интеграция по някои политики, може би даже Европа на няколко скорости ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР