Френският президент Еманюел Макрон предупреди Борис Джонсън, че планът му

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Борис Джонсън, че планът му
Коментари Харесай

Макрон предупреди Борис Джонсън да не отменя плащането към ЕС за развода

Френският президент Еманюел Макрон предизвести Борис Джонсън, че проектът му за отвод на Англия от заплащанията за " развода " в размер на 41,8 милиарда евро, може да се одобри като несъблюдение на обвързване по върховен дълг, нарушаване, което интернационалните пазари санкционират посредством обезценяване на валутата, по-нисък народен кредитен рейтинг и нарастване на националния дълг.

Британското издание " Дейли мейл " цитира източник, непосредствен до Макрон, който декларирал, че френският президент е предизвестил някогашния английски външен министър Борис Джонсън, че неизпълнението на задължението за заплащане към Европейски Съюз ще бъде " неуспех на интернационалните задължения, равностоен на несъблюдение на обвързване по върховен дълг, чиито последствия са добре известни ".

Джонсън сподели за " Сънди таймс " по-рано, че Лондон ще откаже да заплати, до момента в който Европейският съюз не се съгласи с по-добри условия за Англия по съглашението за излизането на страната от Общността. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР