Френският президент Еманюел Макрон предложи създаване на общи сили за

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи създаване на общи сили за
Коментари Харесай

Макрон: ЕС е твърде слаб, бавен и неефикасен

Френският президент Еманюел Макрон предложи основаване на общи сили за интервенция и общ бюджет за защита в Европейски Съюз. 

Макрон огласи предложенията си за промени в Европейски Съюз в границите на тирада в Сорбоната. 

Сред предложенията му е основаване на Европейска академия за разузнаване, с цел да се ускори взаимоотношението сред специфичните служби и обмена на информация в името на битката с тероризма, и Европейска прокуратура, която да работи по каузи, свързани с терористична активност, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сигурността е основата на всяка политическа общественост, а Европа е изправена пред двойно предизвикателство - последователното и неизбежно отдръпване на Съединени американски щати и терористичната опасност, заяви Макрон. Затова съгласно него Европа би трябвало да има независим потенциал за интервенция, допълващ НАТО. 

По думите му това би трябвало да се случи до началото на идващото десетилетие. 

Той настоя още за основаване на европейска гранична полиция, с цел да се усъвършенства охраняването на границите, както и общи сили за гражданска отбрана за справяне с естествени бедствия. 

Френският президент предлага още Европейски офис за даване на леговище и общ стандарт за персоналните документи, както и европейска стратегия за консолидиране и образование на бежанци. 

" Европа е прекомерно слаба, прекомерно мудна и прекомерно неефикасна. Само тя обаче може да ни обезпечи потенциал за деяние пред огромните модерни провокации ", заяви Макрон. 

Той уточни още, че Европа не може да гледа на Африка като на опасност, а би трябвало да я приема като сътрудник. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР