Френският президент Еманюел Макрон предложи на европейските страни да се

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи на европейските страни да се
Коментари Харесай

Макрон: Френските ядрени сили имат европейско измерение

Френският президент Еманюел Макрон предложи на европейските страни да се включат в стратегически разговор за " ролята на френските сили за нуклеарно въздържане " за гарантиране на сигурността на Европа.

" Европейските сътрудници, които желаят да се включат, могат да вземат участие в ученията на френските сили за нуклеарно въздържане. Този стратегически разговор и продан ще допринесат по натурален път за развиването на същинска стратегическа просвета " на всички европейци, акцентира Макрон в предстоящата с огромен интерес своя тирада за отбранителната тактика и нуклеарните сили на страната, представена от Франс прес.

Според него френските сили за нуклеарно въздържане " усъвършенстват сигурността на Европа със самото си битие и в този смисъл имат същинско европейско измерение ".

" Нашата самостоятелност при взимане на решения е изцяло съвместима с непоклатимата взаимност към европейските сътрудници ", съобщи Макрон и акцентира: " Нека бъдем ясни: виталните ползи на Франция към този момент имат европейско измерение. "

Френският президент приказва във военното учебно заведение " Екол дьо гер " в наличието на министрите на външните работи и на въоръжените сили, Жан-Ив Льо Дриан и Флоранс Парли, високопоставени военни и доста задгранични дипломати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР