Френският президент Еманюел Макрон предложи да се откаже от президентската

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи да се откаже от президентската
Коментари Харесай

Макрон се отказва от пенсията си в името на временното примирие

Френският президент Еманюел Макрон предложи да се откаже от президентската си пенсия , призовавайки стачкуващите, парализирали железниците в страната, да съблюдават коледно " помирение ", съобщи БГНЕС. В продължение на 2 седмици във Франция се организират масирани протестни дейности против плануваните пенсионни промени на Макрон. Протестиращите блокираха огромна част от страната. Железопътният превоз, в това число високоскоростни влакове TGV и парижкото метро, работят с половината от естествения потенциал.
Освен, че прикани транспортните профсъюзи да прекратят стачката си през почивния интервал от почитание " към фамилния живот " и французите, които " от време на време са разграничени и желаят да се съберат още веднъж по време на този празничен миг ", Макрон заяви, че се отхвърли от президентската си пенсия. А тя е в размер на малко повече от 6 200 евро месечно.
Друго, което даде обещание френския президент в подмяна на краткотрайната анулация на стачните дейности, е това, че се отхвърля и от бъдещото си участие в конституционния съвет на Франция, на което има право всеки някогашен френски президент. Там Еманюел Макрон щеше да получава 13 500 евро месечно.
Въпреки предлагането на френския държавен глава, все още няколко синдикати са отхвърлили коледното помирение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР