Френският президент Еманюел Макрон посъветва безработен да си намери работа,

...
Френският президент Еманюел Макрон посъветва безработен да си намери работа,
Коментари Харесай

Гафът на Макрон, който няма да му простят

Френският президент Еманюел Макрон посъветва незает да си откри работа, като си смени сферата и да пресече от другата страна на улицата.

Реакцията на президента бе разкритикувана - нееднократно той е именуван надменен. Един от френските вестници даже го съпостави с Мария Антоанета поради репликата й "Като няма самун да ядат торти ".

На 15 септември, при среща в градината на Елисейския замък незает 25-годишен изяснява на президента, че пуска сивита, написа мотивационни писма, само че не му се обаждат. Иска да се занимава с градинарство.

Приветствайки хора в президентския замък в границите на събитие на отворените порти за Дни на наследството, Макрон беседва с момчето, който споделя, че няма шанс да си откри работа като градинар.

Макрон го посъветвал да се насочи към оживения квартал на Париж Монпарнас, заявявайки, че може да си откри работа като сервитьор за един момент.

"Ако сте подготвени и стимулирани, в хотели, кафенета и заведения за хранене, строителство, няма нито едно място, където да отидете там, където да не споделят, че търсят хора ", сподели президентът.

„ Ако пресека улицата, ще намеря работа “, продължава той.

​„ Ако си мощно стимулиран и имаш предпочитание, ще те вземат на работа в доста хотели, заведения за хранене и даже в строителството. В тези браншове, където и да отида все ми повтарят, че нямат задоволително личен състав. Ако пресека улицата ще съумея да ти намеря работа “, отвръща Макрон на младежа, след което двамата се здрависват.

Това даде на критиците на Макрон от левицата мотив да разгласят някогашния капиталов банкер в покровителствено отношение и загуба на връзката с елементарните хора.

«Hôtels, cafés, restaurants»: le conseil de #Macron à un jeune #horticulteur au #chômage! pic.twitter.com/vg2A20sg4D
— RIPLAY (@RIPLAY007) September 16, 2018
Вестник „ Либерасион “ стигна до там, че да направи съпоставяне с приписваната на кралицата на Франция Мария-Антоанета концепция, че в случай че бедните нямат самун, те би трябвало да ядат торта вместо това.

След няколко предходни срещи с хора, които направиха заглавия в медиите , в това число „ леката “ забележка към юноша, който не го е нарекъл "господин президент ", вестникът предлага на Макрон да спре да "поучава всички ".

„ Либерасион “ упрекна Макрон за "чисто технократска визия, съгласно която в случай че има свободни работни места, всичко, което би трябвало да извършите, е да пратиш там търсещите работа, без значение от тяхното образование, ситуацията им или какво желаят да създадат с живота си.

Веднага се появиха отзиви, че с това Макрон поучава шест милиона французи да пресекат улицата, с цел да си намерят работа.

Europe 1 a retrouvé le jeune *horticulteur* au chômage "conseillé " par emMANUel macron: https://t.co/w0j3OP0sLj
— Leora (@leoxymoron) September 18, 2018
По данни на френското бюро по труда все още в яла Франция има 100 000 свободни работни места в хотели и заведения за хранене, като представители на тези браншове даже приканиха Макрон да узакони наемането на нелегално пребиваващи имигранти.

Кристоф Кастанер, един от водачите на партията на Макрон "Република, напред ", отбрани президента. "Предпочитате ли дървения език? Аз избирам президент, който споделя истината ", съобщи той пред радио Ер Те Ел и телевизия Ел Се И.

Председателят на Националната федерация по градинарство разяснява, че доста младежи са изпратили автобиографии за работа, по-късно.

Младежът, получил съвета от президента, пък получил предложения за работа.

Секторът в действителност е в неприятно положение - в границите на седем години има по-малко с 5 000 работни места.

В същото време в Европейски Съюз се следи борба десни популисти - либерали.

През май 2019 година ще се проведат избори за Европейски парламент. Разколът в най-голямата парламентарна група на Европейската национална партия ще усили позициите на десните популисти.

Либералите могат да станат съперници на десните популисти на изборите за Екологичен потенциал. Привържениците на Европейски Съюз залагат на френския президент Еманюел Макрон, който в съдействие с водача на либералите Ги Ферхофстад, имат намерение да основат демократична секта. За момента не е ясно какъв брой мандата в Екологичен потенциал ще получи придвижването „ Република, напред “, основано от Макрон.

Защо Орбан и Салвини се оповестиха за съперници на Макрон

Макрон: Европейска защита без Съединени американски щати, да приказваме с Русия

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР