Френският президент Еманюел Макрон подкрепи новия министър на вътрешните работи,

...
Френският президент Еманюел Макрон подкрепи новия министър на вътрешните работи,
Коментари Харесай

Скандал във Франция: Макрон подкрепи за вътрешен министър човек, разследван за изнасилване

Френският президент Еманюел Макрон поддържа новия министър на вътрешните работи, макар обвиняването против него в обезчестяване, съобщи BBC.
Жералд Дарманен беше назначен за министър на вътрешните работи в понеделник, напомня БГНЕС.
Макрон и новото му държавно управление опазиха избора за виновния пост на човек, който е разследван за хипотетично обезчестяване. Дарманен изрично отхвърля обвиняването, че е изнасилил Софи Патерсън-Спац през 2009 година. Дарманен твърди, че са правили секс по взаимно единодушие и я е обвинил в клюка.
Софи Патерсън-Спац упреква новия министър на вътрешните работи, че я е изнасилил през 2009 година, до момента в който е работила като началник на планове в отдела по правни въпроси на дясноцентристката партия на UMP. Междувременно юристите на господин Дарманен я упрекнаха в " недодялан опит да му навреди " и споделиха, че ще я съдят за клюка.
" Трудно е да разберем за какво през днешния ден, през 2020 година, лиши толкоз време, с цел да може просто да стартира правосъдно следствие ", съобщи юристът на госпожа Патерсън-Спац пред френски медии.
Като началник на министерството на вътрешните работи, Дарманен механически ще надзирава хората, проверяващи обвиняването против него.
Изборът на Макрон за вътрешен министър на толкоз скандална персона провокира потрес и яд от страна на феминистките групи и държавните критици. Феминистката Каролайн Де Хаас написа в Twitter, че назначението на Дарманен наподобява като че ли Макрон " непосредствено е плюл в устата на дамите, жертви на принуждение ".
Назначаването на юрист по наказателни каузи в лицето на Ерик Дюпон-Морети за министър на правораздаването също провокира въпроси във Франция. В предишното той е защитавал създателя на Wikileaks Джулиан Асандж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР