Френският президент Еманюел Макрон отложи работното си посещение в Украйна,

...
Френският президент Еманюел Макрон отложи работното си посещение в Украйна,
Коментари Харесай

Макрон отлага посещението си в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон отсрочи работното си посещаване в Украйна, което трябваше да се състои на 14-15 февруари , заяви френското издание Challenges.

Елисейският замък изяснява това закъснение със съображения за сигурност . Все още няма публични известия по този въпрос.

Решението за анулация на визитата повдигна доста въпроси както от френски държавни чиновници и водачи, по този начин и от украински дипломати.

Макрон трябваше първо да посети Одеса, а по-късно да отиде в столицата на Украйна Киев. Той също по този начин трябваше да разгласи основаването на фонд от 200 милиона евро за дарения за цивилен планове.
 Макрон: Европейски Съюз би трябвало да поддържа военно Киев, в случай че Съединени американски щати се отдръпват
Макрон: Европейски Съюз би трябвало да поддържа военно Киев, в случай че Съединени американски щати се отдръпват

Това е европейски проблем, настоя френският президент в Швеция

Припомняме, че в края на януари Макрон прикани европейските страни да поддържат Украйна в дълготраен проект и да се приготвят , ако Вашингтон реши да спре да поддържа страната във военния спор с Русия.

" Трябва да се организираме по подобен метод, че в случай че Съединените щати създадат върховен избор да спрат или понижат тази помощ, това не би трябвало да има влияние и в Европа, сподели той пред кореспонденти в Стокхолм, дружно с шведския министър председател Улф Кристершон. Ние, европейците, би трябвало да продължим да поддържаме украинския народ, сподели Макрон, наблягайки, че Украйна е европейска страна. Това е на първо място наш проблем, добави той. Имаме стратегическа цел: Русия не може да завоюва.
 Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията
Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията

Осъди ударите по Харков, умъртвили цивилни

Ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с Макрон. 

" Задълбочено обсъдихме какво ще укрепи нашите бойци. РЕБ и Противовъздушна отбрана, артилерия. Обсъдихме сегашния дефицит на артилерийски снаряди и по какъв начин можем да го запълним. Украйна прави оценка водачеството на Франция в Коалицията за подсилване на нашата артилерия, основана в Рамщайн, което прибавя вероятност към нашата отбрана против съветски офанзиви. Обсъдихме в детайли и съглашението за сигурност сред нашите страни - задължения за сигурност. Вече завършваме съглашението. Екипите работят интензивно и можем да достигнем доста амбициозно равнище, което ще бъде нужен сигнал към цялата международна общественост. Сигнал, че Европа знае по какъв начин да отбрани живота, знае по какъв начин да добави сигурност - за поколенията ", сподели още Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР