Френският президент Еманюел Макрон отказа да използва думата геноцид, която

...
Френският президент Еманюел Макрон отказа да използва думата геноцид, която
Коментари Харесай

Макрон отказва да използва `геноцид` за случващото се в Украйна |

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли да употребява думата " геноцид ", която бе използвана от американския му сътрудник Джо Байдън, за дейностите на Русия в Украйна, съобщи Франс прес.

" Вербалната ескалация надали ще способства за привършване на спора в Украйна ", посочи Макрон пред телевизия " Франс 2 ".

Той бе запитан по какъв начин ще разяснява вчерашните изказвания на Байдън, че дейностите на Русия в Украйна са геноцид. Френският президент отговори, че избира да е " деликатен с термините ", които употребява.

" Бих споделил, че Русия едностранно стартира една брутална война, че понастоящем е потвърдено, че съветската войска е направила военни закононарушения и че причинителите на тези закононарушения би трябвало да бъдат открити ", съобщи той.

" Това, което се случва в този момент, е една полуда, нечувана грубост..., само че в това време виждам обстоятелствата и желая да положа оптимални старания за прекратяването на тази война и за възобновяване на мира. В този смисъл, не съм уверен, че ескалацията на думите способства с нещо за тази идея ", акцентира президентът на Франция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР