Френският президент Еманюел Макрон отговори на твърденията на сирийския си

...
Френският президент Еманюел Макрон отговори на твърденията на сирийския си
Коментари Харесай

Макрон критикува Асад за коментарите му за Франция и тероризма

Френският президент Еманюел Макрон отговори на изказванията на сирийския си сътрудник Башар Асад, че Франция поддържа тероризма в Сирия, настоявайки, че интернационалната коалиция под управлението на Съединени американски щати е повода за военните триумфи против ДАЕШ (Ислямска държава), оповестява АП.

Говорейки след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Макрон съобщи, че мненията на Асад са " неприемливи ", тъй като целта на Франция е " войната против ДАЕШ ".

" Ако някой се е борил с ДАЕШ и може да завоюва във войната против тях, това е интернационална коалиция. Участието на останалите е противоречиво. Те имат други цели - да вземем за пример, да нанасят удари на съперниците си, а не на терористи. Ние действаме поредно от самото началото. Ако сирийците, имат зложелател, то той е Башар Асад ", разяснява Макрон.

Макрон реагира на мненията на Асад, който съобщи по-рано, че Франция няма право да взе участие в мирния развой, защото " през цялото време Франция е водещата в поддръжка на тероризма в Сирия ".

Макрон удостовери обаче, че Асад не може да бъде подценяван в мирния развой, откакто ДАЕШ са победени в Сирия.

" Това е развой, в който ще вземат участие представители на Башар Асад, защото сега той е глава на страната и по тази причина се придържаме към реализма и обстоятелствата, че неговите представители би трябвало да са на масата за договаряния ", изясни Макрон.

" Но е неотложно цялата съпротива също да участва и би трябвало да имаме политическа и избирателен развой, който ще разреши на всички сирийци, в това число тези, които трябваше да изоставен страната, с цел да изразят своето мнение и да се приложат на процедура на правилата на националния суверенитет ", добавя Макрон. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР