Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на жертвите на нападението

...
Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на жертвите на нападението
Коментари Харесай

Четвърта жертва на нападението в Страсбург

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на жертвите на нападението в Страсбург, оповестява Ройтерс. Той дойде в източния френски град от Брюксел, където участва на последната за тази година среща на върха на Европейския съвет.

Макрон постави бяла роза на площад „ Клебер “ където хора издигнаха възпоменателен паметник в памет на жертвите. Президентът по-късно се срещна с служители на реда, военни и чиновници на незабавните служби, помагали на потърпевшите при стрелбата.

Междувременно жертвите на нападението, осъществено от 29-годишния Шериф Шекат, който беше премахнат от полицията, станаха четирима души. Нападателят простреля на място тайландски екскурзиант, пристигнал в Страсбург със брачната половинка си, афганистанец, получил леговище преди 20 години, локален гражданин, който неотдавна се пенсионирал. По-късно от раните си умря и 28-годишен италиански публицист, пристигнал в града, с цел да отразява работата на Европейския парламент. В болница остават 12 души с друга степен на пострадвания. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР