Френският президент Еманюел Макрон определи турската военна операция в Сирия

...
Френският президент Еманюел Макрон определи турската военна операция в Сирия
Коментари Харесай

Макрон определи турската интервенция в Сирия като безумие

Френският президент Еманюел Макрон дефинира турската военна интервенция в Сирия като "безумие " и съобщи, че Турция ще носи отговорност, в случай че се засилва активността на "Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

,,Смятам, че това, което се случи през последните дни в Сирия, е огромна неточност на Запада и НАТО в региона'', акцентира още френският президент на конференция в Брюксел след срещата на Европейски Съюз.

,,Ние сме част от НАТО. Но за желанията на Съединени американски щати да изтеглят войските си научих от Туитър. И доколкото разбирам, една страна от НАТО (Турция) реши да нападна тези, които бяха районни сътрудници на интернационалната коалиция за битка против групировката "Ислямска държава'', разяснява Макрон, представен от ТАСС.

Френският държавен глава съобщи още, че задграничните бойци от "Ислямска страна ", които биха могли да избягат от пандизите в Сирия и да отидат в Ирак, би трябвало да бъдат задържани и изпратени на съд там.

По думите му френски членове на "Ислямска страна ", които може да дойдат в Турция на път към Франция, би трябвало бъдат задържани и изпратени на съд във Франция според протокол за съдействие сред Франция и Турция.

Той добави, че Франция, Германия и Англия биха желали да провеждат среща "в околните седмици " с турския президент Реджеп Ердоган, която може да се състои в Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР