Френският президент Еманюел Макрон описа кандидатурата на Париж за домакин

...
Френският президент Еманюел Макрон описа кандидатурата на Париж за домакин
Коментари Харесай

Домакинство на Париж е идеална възможност да защитим олимпийските ценности, смята Макрон

Френският президент Еманюел Макрон разказа кандидатурата на Париж за хазаин на Олимпиадата през 2024 година като най-хубавата отбрана против заканите за полезностите на игрите за неприкритост, приемливост и ценене на околната среда.

" Олимпийските полезности са нашите човешки полезности, те са застрашени, подложени на подозрение от мнозина през днешния ден, по тази причина е най-хубавият миг да ги защитим ", съобщи Макрон на конференция във връзка формалната кандидатура на Париж пред Международния олимпийски комитет.

Френската столица се състезава с Лос Анджелис, подсилен обществено от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Наскоро Макрон разкритикува сътрудника си за отдръпването на страната от съглашението за изменение на климата.

Макрон е и първият държавен глава, който участва на формалното показване на олимпийските кандидатури.

Париж, към този момент беше хазаин на Игрите през 1900 и 1924 година, само че не съумя да завоюва в наддаванията за Олимпиадата през 1992, 2008 и 2012 година

" Правилно си спомняте, че загубихме три пъти. Не желаеме да губим четвърти. Реших още през цялото време на моя мандат да поддържа този план и да дам оптималната опция да разпространявам тази кандидатура ", сподели Макрон.

МОК би трябвало да гласоподава довечера дали да ратифицира рекомендацията на изпълнителния комитет да разгласи по едно и също време домакините на игрите за 2024 и 2028 година Окончателният избор ще бъде по време на сесията в Лима на 13 септември.


© Reuters

" Загубихме три пъти и не желаеме те да стават четири ", сподели френският президент

Париж е считан за любимец за Игрите за 2024 година, откакто градската администрация на Лос Анджелис загатна, че е в подготвеност за Олимпиадата през 2028.

Смята се, че преимуществото на Париж е във към този момент готовите уреди, като само би трябвало да се направи план за олимпийското село за спортистите.

Макрон даде обещание, че Париж няма да остави зад себе си " бели слонове " – френска метафора за неразумни разходи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР