Френският президент Еманюел Макрон обявил новите усилия на неговата страна

...
Френският президент Еманюел Макрон обявил новите усилия на неговата страна
Коментари Харесай

Макрон с нова офанзива за Европейския отбранителен план

Френският президент Еманюел Макрон оповестил новите старания на неговата страна в пробутване на Европейския защитителен проект, заяви Associated Press в материала си „ France’s Macron urges Europe to take charge of own defense”.

Говорейки в Париж пред представители на френския дипломатически корпус, Макрон отбелязал, че Европа не би трябвало „ толкоз много” да се надява на Съединени американски щати по въпросите за гарантиране личната си защита и сигурност. „ Това зависи от нас – да повишим своята отговорност и гарантиране на сигурността, а значи и европейския суверенитет” – споделил президентът.

Той декларирал, че полемиките за съдействие в региона на защитата би трябвало да бъдат разширени до всички европейски страни и Русия, при изискване, че е реализиран прогрес с Москва за преустановяване на бойните дейности в източната част на Украйна сред държавното управление и съветските сепаратисти.

Визията на Макрон включва по-единен фронт за минимум половин дузина тематики по сигурността и идва след повтарящите се претенции на американския президент Доналд Тръмп Европа да стане по-самодостатъчна в своята отбрана.

" Тази засилена взаимност ще докара до преразглеждане на европейската архитектура на защитата и сигурността: посредством иницииране на възобновен разговор по отношение на киберсигурността, химическото оръжие, стандартното оръжие, териториалните спорове, галактическата сигурност, отбраната на полярните зони, по-специално Русия " - споделил Макрон. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР