Френският президент Еманюел Макрон обяви в събота създаването на командване

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви в събота създаването на командване
Коментари Харесай

Франция създава Космически сили

Френският президент Еманюел Макрон разгласи в събота основаването на командване на националните военни галактически сили, което в последна сметка ще бъде част от военновъздушните сили на страната му, заяви Агенция Франс Прес. Декларацията, направена в навечерието на националния празник на Франция - Деня на Бастилията - отразява самодейността в Съединени американски щати, подкрепена от президента Доналд Тръмп.

" За да се подсигурява развиването и укрепването на потенциала ни в космоса, през септември ще бъде основано Върховно командване за галактическото пространство ", сподели Макрон пред военни, които се събраха за обичайния банкет за Деня на Бастилията.

Той назова възобновения боен фокус върху космоса " същински въпрос на националната сигурност ".

Миналата година Макрон приказва за нуждата от тактика за галактическа защита и това е резултатът, сподели той.

" Новата галактическа и военна теория, която ми беше препоръчана от Министерството на защитата и ще ни разреши да подсигуряваме нашата отбрана на космоса ", добави той. " Ще засилим познанията си за обстановката в космоса, ще защитим по-добре нашите спътници, в това число и по деен метод ".

Министърът на защитата Флоренс Парли ще разкрие детайлности за финансирането на по-късен стадий, добави президентът.

Заявеният от Франция интерес за повишение на военната й подготвеност в космоса следва увеличените разноски и ползи в региона от страна на Съединените щати, Китай и Русия.

Франция има проект за военните разноски за 2019-2025 година, който отделя 3,6 милиарда евро за защита в космоса. Това включва подновяването на информационните спътници за наблюдаване, извеждане в орбита на три спътника за електромагнитно наблюдаване на CERES и модернизирането на система за тримерен радар за наблюдаване, наречена GRAVES.

През март подкрепените от Организация на обединените нации договаряния в Женева за попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса завършиха без съглашение.

Макрон разкри по-рано новата нуклеарна подводница от клас " Баракуда " - стелт програмата е на стойност 9 милиарда евро, като Париж твърди, че е от основно значение за опазване на военноморското си наличие за десетилетия напред. Франция чака клас " Баракуда " да остане в употреба минимум до 2060 година.

През ноември Макрон също по този начин предложи Европейският съюз да има " същинска европейска войска ", която да бъде самостоятелна от Съединени американски щати и да може да пази Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР