Френският президент Еманюел Макрон обяви споразумение за разширяване на партньорството

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви споразумение за разширяване на партньорството
Коментари Харесай

Макрон обяви по-сериозно сътрудничество за борба с тероризма в Африка

Френският президент Еманюел Макрон разгласи съглашение за разширение на партньорството с Германия и силите на групата на петте страни от " Сахел " (Нигер, Мали, Буркина Фасо, Мавритания, Чад) за битка с тероризма в региона, съобщи БГНЕС.
" Обсъдихме либийския въпрос и въпроса за Сахел доста необятно. Знаете, че в зоната на Сахел сме изправени пред задачата да се борим с тероризма. От няколко години имаме отговорности, посредством " силите на Бархан ", сподели Макрон по време на взаимна конференция в Биариц с канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Буркина Фасо Рок Марк Кристиан Кабор.
Макрон напомни военната интервенция " Бархан ", в която вземат участие френски, европейски, африкански сили, както и Съюза на силите за Сахел, основан през юли 2017 година.
" Но през днешния ден, в отговор на разширението на тероризма, взехме решение, дружно с госпожа Мрекел и членовете на групата на петте страни от Сахел да разтеглим тази поддръжка и да стартираме нова самодейност, учредена на партньорства за сигурност и непоклатимост в Сахел ", сподели френският президент.
Срещата на Г-7 се организира във френския Биариц, на който по-специално са поканени редица африкански водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР