Френският президент Еманюел Макрон обяви днес, че в петък в

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви днес, че в петък в
Коментари Харесай

Макрон обяви нова карантина за цяла Франция

Френският президент Еманюел Макрон разгласи през днешния ден, че в петък в страната още веднъж ще бъде въведена карантина, в опит да бъде овладяна епидемията от новия ковид, която отново заплашва да излезе отвън надзор. Мярката ще обхване цялата територия на Франция и ще бъде в действие най-малко до 1 декември, предадоха международните организации.

Училищата този път ще останат отворени, само че питейните заведения и заведенията за хранене ще бъдат затворени. Ще работят единствено комерсиалните обекти, които продават артикули от първа нужда. Ако епидемиологичната обстановка във Франция се усъвършенства до две седмици, държавното управление ще прегледа опцията за отваряне на някои затворени магазини, заключи президентът в телевизионно послание към нацията.

" Вирусът се популяризира със скорост, която даже най-песимистичните прогнози не чакаха. Подобно на всички наши съседи, ние сме потопени от неочакваното ускоряване на (разпространението на) вируса ", сподели френският президент.

Новата карантина значи, че хората във Франция ще имат право да излизат от вкъщи си единствено с цел да купуват артикули от първа нужда, да търсят здравна помощ или да упражняват по един час дневно. Французите ще продължат да вървят на работа, в случай че работодателите им преценяват, че няма опция за отдалечено полагане на труд от у дома.

Първата карантина във Франция, която влезе в действие през март, ограничи разпространяването на ковид, само че той още веднъж стартира да се популяризира, откакто тя бе вдигната на 11 май, отбелязва Ройтерс.

Вчера френските здравни управляващи оповестиха за 523 умряли от Ковид-19 за последното денонощие - най-високият брой от април. Смъртните случаи във Франция са над 35 хиляди и страната е на седмо място в света в черната статистика.

Днес здравните управляващи оповестиха за 244 умряли от Ковид-19 за миналите 24 часа, заяви Ройтерс. С това общият брой на смъртните случаи във Франция от причиняваното от новия ковид заболяване доближи 35 785.

През последното денонощие в страната са били доказани над 36 400 нови случая на ковид. Общият брой на записаните инфектирани във Франция към този момент е 1 235 132.

Броят на пациентите с Ковид-19 в реанимация във Франция през днешния ден надвиши 3000 за първи път от началото на май, заяви Франс прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР