Френският президент Еманюел Макрон обяви днес, че ще бъде домакин

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви днес, че ще бъде домакин
Коментари Харесай

Следващата среща на върха за климата ще е в Париж на 12 декември

Френският президент Еманюел Макрон разгласи през днешния ден, че ще бъде хазаин на международна среща на върха за климата на 12 декември в Париж, предадоха информационните организации.

Той заяви за свикването й на конференцията след края на диалозите на водачите на Г-20 в Хамбург.

Климатичният конгрес в Париж ще се състои тъкмо две години откакто интернационалното съглашение за ограничение на световното стопляне бе признато на конференция във френската столица, означи Макрон. Той изясни, че на срещата ще бъдат разисквани по-нататъшни дейности по въпроса за климата, по-конкретно на финансовия фронт.

Целта ще бъде да бъде мобилизирано държавно и частно финансиране за плановете, включени в Парижкото съглашение, посочи френският президент.

По-рано през днешния ден, в заключителното официално съобщение от срещата си, водачите на всички страни от Г-20 като се изключи Съединени американски щати потвърдиха своя ангажимент към Парижкото съглашение за климата. " Потвърждаваме нашия мощен ангажимент към Парижкото съглашение, придвижвайки се бързо напред към цялостното му използване ", написа в документа. Групата отхвърля апела на Тръмп да предоговори спогодбата, която назовава " необратима ". По-рано тази година американският президент изтегли страната си от новия интернационален контракт за ограничение на световното стопляне.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Климатичното съглашение (12)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР