Френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще бъдат изпратени допълнителни

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще бъдат изпратени допълнителни
Коментари Харесай

Бронирани машини срещу протестите във Франция

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че ще бъдат изпратени спомагателни сили за сигурност, с цел да се овладеят безредиците в страната след убийството на младеж от полицията и приканва родителите да не позволяват децата си, участващи в протести, на улицата, съобщи БГНЕС.

Обръщайки се към спешна среща на министрите, Макрон съобщи, че Министерството на вътрешните работи ще активизира " спомагателни средства ", с цел да се оправи с бурните митинги, като осъди " неприемливото потребление на гибелта на един младеж ".

Френският президент прикани родителите да не позволяват деца на улицата в петък, като добави, че към една трета от 875-те души, задържани през нощта за вълнения, са " млади или доста млади ".



" Отговорност на родителите е да ги държат у дома ", сподели той, откакто председателстваше съвещание по въпросите на спешната обстановка.

" Не е работа на страната да работи вместо тях ", добави той, като в същото време прикани обществените мрежи да отстранен " най-чувствителното " наличие, обвързвано с размириците.



" Платформите и мрежите играят съществена роля в събитията от последните дни. Видяхме, че те - Снапчат, Тикток и няколко други - служат като места, където се провеждат размириците, само че има и форма на реплика на насилието, която за някои младежи ги кара да изгубят връзка с действителността. Създава се усещането, че някои от младежите претърпяват на улицата видеоигрите, които са ги опиянили ", добави Макрон.

„ Френската полиция ще употребява бронирани транспортни средства за потушаване на протести “, добави по-късно министър-председателят Елизабет Борн.

" Допълнителни мобилни сили " ще бъдат ситуирани дружно с колите на френската жандармерия, сподели тя, като разгласи и анулацията на " огромни събития, които евентуално съставляват риск за публичния ред ".

Освен това управляващите отхвърлиха обвиняванията на Организация на обединените нации за расизъм измежду полицията.

" Всяко обвиняване в расизъм или систематична дискриминация в полицията във Франция е изцяло безпричинно ", уточни външното министерство на страната.

Полицейските профсъюзи подчертаха, че доста от задържаните са едвам на 14 или 15 години.

" Нямам особена вяра, че те ще влязат в пандиза ", съобщи в петък ръководителят на полицейския синдикат " Алианс " Руди Мана пред радио " Европа 1 ".

Обединеното кралство пък актуализира формалните си препоръки за пътешестване, с цел да предизвести жителите, които възнамеряват да посетят Франция, за размириците, провокирани от убийството на младеж от служител на реда пред три дни.

„ От 27 юни насам в цяла Франция се организират митинги. Местата и времето на осъществяване на размириците са непредсказуеми. Трябва да следите медиите, да избягвате регионите, в които има вълнения ", се споделя в известието на външното министерство.

Днес френският президент си потегли по-рано от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, с цел да се върне във Франция.

Медийната конференция, планувана за втория и финален ден от срещата на върха, беше анулирана и Макрон се прибра в Париж, като не пожела да направи коментар.

Министерството на вътрешните работи на Франция заяви, че автобусните и трамвайните транспорти в цялата страна ще бъдат спрени, а в допълнение ще бъде неразрешена продажбата на пиротехнически произведения в границите на ограничения, целящи да лимитират насилствените митинги, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказването се споделя, че районните управляващи, които дават отговор за сигурността в страната, ще бъдат помолени да забранят продажбата и превозването на бензинови бутилки, киселини и други запалителни течности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР