Френският президент Еманюел Макрон обяви, че горските пожари в Амазония

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви, че горските пожари в Амазония
Коментари Харесай

Макрон иска спешни разговори със световните лидери заради Амазония

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че горските пожари в Амазония са интернационална рецесия и настоя за незабавни диалози по тематиката по време на идната среща от високо ниво сред водачите на Г-7, написа английският вестник The Independent.

„ Нашата къща гори. Буквално. Амазонската тропическа гора, дробовете, които създават 20% от кислорода на планетата, горят “, съобщи президентът в „ Туитър “.

„ Това е интернационална рецесия “, добави той и прикани членовете на страните от Г-7 да проведат диалози по тематиката незабавно откакто срещата от високо развнище стартира.

Бразилския център за изследвания разгласи, че е засякъл общо над 70 хиляди пожара в Амазония тази година, което е съвсем двойно нарастване спрямо 2018 година

По-рано пушекът от пламъците аргументи смог в Сао Паоло, който засенчи слънцето.

Жаир Болсонаро, извънредно десният бразилски президент, за който изтекоха документи, че интензивно е саботирал напъните за отбрана на тропическите горим, зае защитна позиция във връзка с пожарите.

„ Съжалявам да чуя, че Макрон се пробва да извлече персонални политически дивиденти от вътрешна рецесия в Бразилия и други амазонски страни “, съобщи той.

„ Сензационният звук, който той употребява не оказва помощ с нищо за решаването на казуса. “, добави Болсонаро.

Коренното население, които живее в региона на пожарите обезверено се пробва да избави гората.

Много хора в страната упрекват незаконните животновъди, които живеят в региона в тенденциозен палеж, а консервативни групи поддържат това изказване и считат, че пожарите са породени от човешка ръка.

Бразилският водач от своя страна упрекна неправителствени организации за бедствието и съобщи, че има "много мощни " индикации, че те са виновни за пожарите, въпреки и да не показа доказателства за изказванията си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР