Френският президент Еманюел Макрон обсъди днес с престолонаследника на Абу

...
Френският президент Еманюел Макрон обсъди днес с престолонаследника на Абу
Коментари Харесай

Макрон обсъди с престолонаследника на Абу Даби случая с убийството на Кашоги

Френският президент Еманюел Макрон разиска през днешния ден с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян обстановката в Близкия изток на фона на спора в Йемен и случая " Кашоги ", съобщи Франс прес.

Макрон и престолонаследника разговаряха на четири очи в Монетния двор във френската столица, уточни президентството и посочи положителните връзки сред " двамата значими сътрудници ". Те са разговаряли за стабилността в Близкия изток, битката с тероризма, войната в Йемен, Иран и обстановката в Либия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е третата среща на двамата водачи от идването на Макрон на власт. На 21 юни 2017 година Ал Нахаян посети Париж, а през ноември същата година френският държавен глава дойде в Абу Даби за откриването там на филиал на Лувъра.

Днес са били дискутирани и вложенията на ОАЕ във Франция, които Париж би желал да се усилят. ОАЕ са едни от главните купувачи на френска военна техника и стратегически съдружник на Париж. Франция разполага с военновъздушна база в столицата Абу Даби.

По време на сегашната си аудиенция Ал Нахаян, който довечера ще се срещне и с френския министър председател Едуар Филип, няма да прави обществени изказвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР