Френският президент Еманюел Макрон обеща в сряда да приложи пенсионната

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща в сряда да приложи пенсионната
Коментари Харесай

Макрон пак се закани да увеличи пенсионната възраст

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание в сряда да приложи пенсионната реформа и в последна да усили възрастта за пенсиониране с три години до 65 години , което ще докара до това младите генерации да работят по-дълго, предава Associated Press.

В изявление за телевизия France 2 Макрон сподели, че измененията ще стартират да се ползват през идната година.

" Има единствено един метод да го създадем, в случай че сме ясни. Тъй като живеем по-дълго, би трябвало да работим по-дълго ", сподели той.

Минималната възраст за пенсиониране за приемане на цялостна пенсия щ е бъде увеличена последователно от 62 години в този момент на 65 години до 2031 година , сподели той.

Въпреки това Макрон съобщи, че е " отворен " да разиска възрастта за пенсиониране със синдикатите и да направи евентуални промени.

Такива ограничения ще се ползват за хора, които са работили задоволително, с цел да наберат нужния стаж. Тези, които не дават отговор на изискванията, като доста дами, които прекъсват кариерата си, с цел да отгледат децата си, сега би трябвало да работят до 67 години .

Всички френски служащи получават държавна пенсия. Неприлагането на тези промени би означавало, че държавното управление ще би трябвало да понижи размера на пенсиите , сподели Макрон.

Коментарите на Макрон идват, откакто неговият центристки алианс загуби парламентарното си болшинство през юни, което направи доста по-трудно за държавното управление му да прокарва закони в долната камара на Народното събрание. Повечето опозиционни партии, както и синдикатите, се опълчват на измененията в пенсиите.

Макрон предложи в сряда да се съюзи с депутати от консервативната Републиканска партия за приемане на някои вътрешнополитически промени в Народното събрание, в това число измененията в пенсиите.

По-рано тази седмица, провокирани от някои опозиционни депутати от левицата и крайната десница, които протерстираха против за пробутване на бюджетни законопроекти през Народното събрание.

Предложената промяна на пенсиите провокира национални стачки и митинги в края на 2019 година по време на първия мандат на Макрон, станали известни като " митинги на жълтите жилетки " Тогава държавното управление реши да спре дебата на фона на пандемията от COVID-19. Макрон беше избран отново за втори мандат през април.
 Франция е парализирана от национална стачка
Франция е парализирана от национална стачка

Синдикатите желаят повишение на заплатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР