Френският президент Еманюел Макрон обеща нови мерки за защита на

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща нови мерки за защита на
Коментари Харесай

Макрон съобщи имената на 50 убити жени и направи обещание за...

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание нови ограничения за отбрана на дамите от похищения на техните съпрузи и другари на фона на възходящото безпокойствие от случаите на убийства на дами.

С пост във Facebook Макрон изброи имената на повече от 50 дами, жертви на домашно принуждение, допълвайки, "страната не съумя да ви отбрани ".

"Насилието, което лиши вашия живот, ни отвращава, провокира яд у нас ", добавя Макрон и дава обещание нови ограничения и по-добро приложение на към този момент съществуващите в отбрана на дамите.

Вчера във френската столица се организира проява против насилието над дами. Редица организации станаха основатели на митинга, откакто тази седмица бяха оповестени неофициални данни, съгласно които от началото на годината над 70 дами са били убити от техния настоящ или някогашен сътрудник.

Актрисата Мюриел Робен упрекна Макрон в безучастие, заявявайки, че сътрудниците, проявяващи принуждение, прекомерно дълго унищожават живота на дами и деца. "Така че, запитвам Еманюел Макрон: Колко коства животът на една жена? Нищо не се прави. Срамно е ", сподели тя пред телевизионния канал Франсенфо.

Групи за отбрана на права на дамите във Франция разкритикуваха отношението на френската полиция към жертвите на това принуждение. Те настояха да има специфичен чиновник за случаите на принуждение против дами във всеки полицейски сектор.

Броят на смъртните случаи е оценен от деятели, употребяващи обществени медии. Последните публични оценки са от 2017 година и сочат 130 такива трагични случая за годината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР