Френският президент Еманюел Макрон не се опита да отрече прозападните

...
Френският президент Еманюел Макрон не се опита да отрече прозападните
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Макрон сподели мнения, а не отправи предложения

Френският президент Еманюел Макрон не се опита да отхвърли прозападните желания на Украйна и през вчерашния ден посети Киев, предлагайки отзиви, а не оферти, установи на брифинг украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба , съобщи Ройтерс.

Кулеба съобщи, че Украйна няма да одобри никакви ултиматуми за понижаване на напрежението с Русия.

Макрон посети Киев, откакто организира диалози с съветския президент Владимир Путин . Путин упорства да се блокира присъединението на Украйна към НАТО, а Украйна се притеснява да не й бъдат наложени неприемливи взаимни отстъпки.

" Намираме се във етапа, в която страните се пробват да схванат границите на допустимите взаимни отстъпки и стъпките за излизане от задънената улица ", сподели Кулеба, визирайки договарянията за споразумяване на спора в Донбас. В тази връзка украинският външен министър сподели, че Киев няма да се съгласи на директен разговор с Донбас по време на плануваните за на следващия ден диалози в Нормандския формат (Германия, Русия, Украйна, Франция) на равнище съветници.

" Мисля, че още веднъж ще има тежък и дълъг диалог . Мисля, че Русия още веднъж ще упорства за директен разговор (с Донбас). Отново ще получи отвод от нас, само че в дипломацията няма различен метод, с изключение на да се беседва и да се търси решение, без да се минават алените линии ", съобщи Кулеба, представен от ТАСС.

Той също по този начин сподели, че макар съществуването на големи съветски войски край границите на страната му , в Донбас ситуацията е релативно умерено, т.е. " по-добро, в сравнение с беше преди месец ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР