Френският президент Еманюел Макрон нарече снощи напълно неприемливо изтеглянето от

...
Френският президент Еманюел Макрон нарече снощи напълно неприемливо изтеглянето от
Коментари Харесай

Макрон защити френско списание, изобразило Ердоган като диктатор

Френският президент Еманюел Макрон назова нощес изцяло недопустимо изтеглянето от вестникарски будки на плакати на списание "Поан ", на чиято корица турският президент Ердоган е показан като деспот, тъй като тези плакати не се харесват на съперниците на свободата, съобщи Франс прес.

"Свободата на печата няма цена: без нея има тирания ", написа в Туитър президентът Макрон.

Списание "Поан " през вчерашния ден осъди акцията на тормоз против последния му брой, поради чиято корица в Южна Франция бяха отправени закани. "След седмица тормоз, обиди, заплашване, антисемитски оскърбления и закани по наш адрес в обществените мрежи настъпи моментът, в който последователите на партията на турския президент посегнаха против знаците на свободата на словото и плурализма на печата ", написа "Поан " в публикация, оповестена на уеб страницата му.

В петък в предградие на Авиньон продавач на вестници бе заставен след закани от група турци да изтегли от фасадата на вестникарската будка плаката с корицата на списанието, на която има фотография на Ердоган със заглавие "Диктаторът. Докъде ще стигне Ердоган? ". В събота плакатът бе върнат, само че в неделя той бе затрупан с плакати в поддръжка на Ердоган, показва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР