Френският президент Еманюел Макрон нарече напълно неприемливо изтеглянето от вестникарски

...
Френският президент Еманюел Макрон нарече напълно неприемливо изтеглянето от вестникарски
Коментари Харесай

Френско списание предизвика бурни реакции, след като представи Ердоган като дикататор

Френският президент Еманюел Макрон назова изцяло недопустимо изтеглянето от вестникарски будки на плакати на списание " Поан ", на чиято корица турският президент Ердоган е показан като деспот, тъй като тези плакати не се харесват на съперниците на свободата, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Свободата на печата няма цена: без нея има тирания ", написа в " Туитър " Макрон.

В неделя списание " Поан " осъди акцията на тормоз против последния му брой, поради чиято корица в южна Франция бяха отправени закани. " След седмица тормоз, обиди, заплашване, антисемитски оскърбления и закани по наш адрес в обществените мрежи настъпи моментът, в който последователите на партията на турския президент посегнаха против знаците на свободата на словото и плурализма на печата ", написа " Поан " в публикация, оповестена на уеб страницата му.

В петък в предградие на Авиньон продавач на вестници бе заставен след закани от група турци да отстрани от фасадата на вестникарската будка плаката с корицата на списанието, на която има фотография на Ердоган със заглавие " Диктаторът. Докъде ще стигне Ердоган? ". В събота плакатът бе върнат, само че в неделя той бе затрупан с плакати в поддръжка на Ердоган, показва Агенция Франс Прес.

В последния брой на списанието е оповестено ново следствие на политиките на турския водач, както и публицистична публикация, в която се пита дали Ердоган е " нов Хитлер ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР