Френският президент Еманюел Макрон напомни на американския си колега Доналд

...
Френският президент Еманюел Макрон напомни на американския си колега Доналд
Коментари Харесай

Макрон към Тръмп: Носиш отговорност пред света за климата

Френският президент Еманюел Макрон подсети на американския си сътрудник Доналд Тръмп, че носи отговорност пред историята поради решението си да отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, съобщи France 24.

В изявление за американската телевизия CBS, което даде в навечерието на днешната среща на върха за климата в Париж, Макрон съобщи: "Съжалявам, че го споделям, само че мисля, че това е огромна отговорност пред историята и съм съвсем сигурен, че моят другар, президентът Тръмп ще си промени мнението в идните месеци или години ".

Френският президент е на мнение, че е "извънредно нападателно човек самичък да вземе решение " за отдръпване от съглашението, подписано от над 190 страни през 2015 година "Не съм подготвен за нови договаряния, само че съм подготвен да приема Тръмп, в случай че той реши да се върне към съглашението ".

На въпрос какви са връзките му с Тръмп, Макрон сподели, че с сътрудника му са разговаряли доста намерено и че връзките им са доста директни.



Той акцентира на историческия темперамент на битката против стоплянето на климата. "Ако решим да бездействаме и да не променим метода, по който произвеждаме, по който влагаме, ще бъдем виновни за милиарди жертви. Не желая да бъда водач, който ще изпадне в сходна обстановка, по тази причина да действаме в този момент ", добави той.



Макрон желае да бъде отпред на международната битка за климата и през днешния ден събира в Париж десетки водачи, с цел да се опита да форсира незадоволителното финансиране на битката с климатичните промени. Срещата на върха ще се състои на втората годишнина от подписването на Парижкото съглашение.

Тръмп счита, че то е прекомерно незаслужено за Съединени американски щати, тъй като дава опция на други страни да реализират предимство над американската промишленост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР