Френският президент Еманюел Макрон, който тези дни е на посещение

...
Френският президент Еманюел Макрон, който тези дни е на посещение
Коментари Харесай

Макрон осъди участниците в безредиците на първомайската демонстрация в Париж

Френският президент Еманюел Макрон, който тези дни е на посещаване в Австралия, осъди участниците в безредиците, помрачили първомайската проява през вчерашния ден в Париж, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Първи май е празник на трудещите се, а не на подбудителите на вълнения ", съобщи Макрон на състоялата се през днешния ден в Сидни взаимна конференция с австралийския министър председател Малкълм Търнбул. " Категорично съдя това, което се случи, само че повече няма да разясня от почитание към приемащата ме Австралия, където съм тези дни ", добави френският президент.

Началникът на полицията на френската столица Мишел Делпеш заяви нощес, пазителите на реда са задържали към 40 участници в безредиците в 13 регион на Париж, когато към колоната на мирните митингуващи се причислява група от 1200 души, облечени в черно и с маски на лицата. Протестиращите нападат ресторант от веригата " Макдоналдс ", стартират на чупят прозорците на кафенета, да подпалват кофи за отпадък и коли по пътя си. Те също разрушават сервиз на " Рено " и автошкола, хвърляйки към постройката " коктейли Молотов ". Полицията отвръща с водни оръдия и сълзотворен газ.

По предварителни данни на полицейската префектура, близо 200 анархисти са били разпитани от полицията откакто са били обкръжени от силите на реда, които и преди са предупреждавали за риска за присъединение към манифестацията на " екстремистки групи ", искащи да създадат от този ден " една огромна революционна среща ", отбелязва Агенция Франс Прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР