Френският президент Еманюел Макрон, който призовава за активна инвестиционна политика

...
Френският президент Еманюел Макрон, който призовава за активна инвестиционна политика
Коментари Харесай

Дебатът за дефицита в еврозоната е дебат от друг век, каза Макрон

Френският президент Еманюел Макрон, който приканва за дейна капиталова политика в Европа, съобщи през днешния ден, че правилото за поддържане на бюджетния недостиг в страните от еврозоната под прага от 3 % от брутния вътрешен артикул (БВП) е спор, датиращ от друго столетие, съобщи " Франс прес ".

" Нуждаем се от повече систематична поддръжка на икономическия напредък, от повече вложения. Европа не може да бъде единствената зона, която не го прави ", показва Макрон в изявление, поместено в днешното издание на седмичника " Икономист ".

" Мисля, че заради това дебатът към 3-те % (дефицит - бел. р.) в националните бюджети и за 1 % за европейския бюджет е спор от друго столетие ", акцентира той, имайки поради и разискването на размера на вноските на страните от Европейски Съюз в европейския бюджет.

Френският президент акцентира нуждата от нов бюджетен напредък, с цел да се поддържа европейският напредък - искане, което Германия пренебрегва, отбелязва Агенция Франс Прес.

Китайците влагат огромно, показва той. " Съединените щати задълбочиха недостига, с цел да влагат в областта на стратегически детайли и да подкрепят подема на междинните съсловия ", добавя Макрон.

Германците " са огромните печеливши в еврозоната, в това число с проблемите в нейното действие ".

" Днес е належащо просто немската система да включи, че тази обстановка не може да продължава ", показва френският президент. " В избран миг ще би трябвало да се преобърнат ", акцентира Макрон, само че признава, че към този момент бюджетното стимулиране остава " табу ".

Италианският министър председател Джузепе Конте през септември също изрази мнение, че е належащо да се усъвършенства пактът за непоклатимост, който задължава страните от еврозоната да поддържат бюджетния си недостиг под 3 % от Брутният вътрешен продукт, а дълга - до 60 на 100 от Брутният вътрешен продукт, с цел да се поддържат вложенията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР