Френският президент Еманюел Макрон каза днес в Киев, че предния

...
Френският президент Еманюел Макрон каза днес в Киев, че предния
Коментари Харесай

Макрон: Путин ми каза, че Русия няма да ескалира допълнително кризата

Френският президент Еманюел Макрон сподели през днешния ден в Киев, че предния ден в Москва съветският президент Владимир Путин му споделил, че Русия няма да ескалира в допълнение рецесията към Украйна. Макрон добави, че ще е належащо време за намиране на дипломатическо решение за възходящото напрежение по украинската граница, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Изявлението на френския държавен глава бе предшествано от опровергаване на Кремъл на появилата се информация, че той и Путин са се споразумели за деескалация. Говорителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че "в актуалната обстановка Москва и Париж не могат да реализират никакво съглашение ".

На конференция в Киев, където беседва с украинския президент Володимир Зеленски, Макрон сподели още, че Путин го уверил, че Русия няма да основава свои непрекъснати военни бази в Беларус и че съветските войски ще се изтеглят оттова след края на плануваните военни маневри.

Зеленски сподели, че приветства съответните стъпки на Путин за деескалация, само че добави, че "по предписание не има вяра на думи ". Президентът на Украйна окачестви договарянията си с Макрон като "много плодотворни " и заяви, че Париж отпуска 1,2 милиарда евро финансова помощ на Украйна, включително за възобновяване на инфраструктурата в източната част на страна, опустошена от войната.

На 14 и 15 февруари предстоят визити на немския канцлер Олаф Шолц в Киев и Москва.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР