Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че съжалява за решението

...
Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че съжалява за решението
Коментари Харесай

Макрон: Съжалявам, че Белгия избра изтребителите на Локхийд Мартин

Френският президент Еманюел Макрон сподели през днешния ден, че съжалява за решението на Белгия да избере изтребителите " Ф-35 " на американската компания " Локхийд Мартин " пред самолетите " Тайфун " на европейския консорциум " Юрофайтър ", съобщи Ройтерс.

" Това е решение, което беше резултат от развой, който аз доста почитам и който беше обвързван с политически ограничавания, присъщи за Белгия, които не ми е работа да разясня, само че от стратегическа позиция то опонира на европейските ползи ", съобщи Макрон на конференция със словашкия президент Андрей Киска. " Що се отнася до мен, аз скърбя за направения избор ", сподели той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера Белгия разгласи, че е решила да размени остарелите си изтребители " Ф-16 " със самолетите на " Локхийд Мартин " в договорка за 4 милиарда евро.

Решението е крах за Англия, Германия, Италия и Испания, които стоят зад " Юрофайтър ", и значи отменяне на неофициалното предложение на Франция да продаде на Белгия изтребителя " Рафал ", създаден от компанията " Дасо авиасион ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР