Френският президент Еманюел Макрон каза, че удрянето на тенджери няма

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че удрянето на тенджери няма
Коментари Харесай

Удрянето на тенджери няма да придвижи Франция напред, каза Макрон

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че удрянето на тенджери няма да придвижи Франция напред, до момента в който към 100 протестиращи, удрящи тенджери, бяха отблъснати от полицията по време на негово посещаване във фабрика в Елзас, съобщи " Гардиън ".

Членове на профсъюзите CGT и CFDT се събраха пред кметството в Мютершолц в сряда, където Макрон стартира серия от визити във френската провинция, с цел да се опита да успокои напрежението към, вдигаща възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Демонстрантите блъскаха тигани и капаци, надуваха свирки и клаксони. След многократни претенции на полицията да се оттеглен от региона, където локалните управляващи не разрешиха демонстрациите, служителите на реда използваха мощ, с цел да ги избутат на 200 метра.

" Не тенджерите ще разрешат на Франция да върви напред ", сподели Макрон. Той разказа демонстрациите като " просто времето, в което живеем ".

" Можем да стартираме още веднъж френската промишленост за тенджери, ние не произвеждаме задоволително ", уточни той, добавяйки, че неговият приоритет е реиндустриализацията, работата и работните места. " Реалността в цялата страна не са единствено тези, които подвигат звук с тенджери или се оплакват ".
Спорадичните митинги не престават, откогато пенсионната промяна през уикенда след три месеца на демонстрации. Недоволството се ускори, откакто държавното управление прокара закона,.
Удрянето на тенджери и тигани като нова форма на митинг стартира в понеделник вечерта по време на телевизионното послание на Макрон, до момента в който стотици се събраха пред кметствата, с цел да заглушат президента. То стартира по предложение на неправителствената организация " Атак ", която се бори за данъчна и обществена правдивост. Тази форма на митинг, която има дълга история в страната, може да последва Макрон из френската провинция през седмицата.

Около 300 души също блъскаха тенджери, тигани и кухненски съдове и приканиха за оставката на Макрон в Сен Дени във вторник вечерта, когато той участва на частно събитие.

Следващите общонационални синдикални демонстрации ще бъдат в Деня на труда на 1 май.

В сряда френският катерач Ален Робер, прочут като Спайдърмен поради рисковите си осъществявания, изкачи 38-етажен небостъргач в Париж, в символ на митинг против повишението на възрастта за пенсиониране.

Робер, който е на 60 години, се катери без обезопасяване, с голи ръце и обувки за катерене.

" Тук съм, с цел да покажа поддръжката си за противопоставящите се на пенсионната промяна ", сподели той пред " Ройтерс ", преди да стартира изкачването на 150-метровия небостъргач в бизнес квартала Ла Дефанс. " Тук съм, с цел да кажа на (президента) Еманюел Макрон да слезе на земята...изкачвайки се без обезопасяване ".

Робер сподели, че пенсионната промяна значи, че с изключение на загубите поради пандемията от COVID-19, ще му се наложи да работи и да се катери още дълго.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР