Френският президент Еманюел Макрон изрази дълбоко съжаление по повод решението

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази дълбоко съжаление по повод решението
Коментари Харесай

Макрон изрази съжаление от решението на Тръмп да изтегли силите на САЩ от Сирия

Френският президент Еманюел Макрон изрази надълбоко страдание във връзка решението на американския му сътрудник Доналд Тръмп да изтегли бойците на Съединени американски щати от Сирия. " Един съдружник би трябвало да бъде благонадежден и да се координира с другите съдружници ", акцентира Макрон на взаимна конференция в Чад с президента Идрис Деби.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Френският президент отдаде дължимото на американския министър на защитата Джеймс Матис, който подаде оставка, откакто Тръмп реши да изтегли контингента на Съединени американски щати от Сирия. Макрон назова Матис " благонадежден събеседник ".

Държавният глава акцентира значимата роля в битката в Сирия против групировката " Ислямска страна " на Сирийските демократични сили - доминирана от кюрдите коалиция. " Призовавам всички... не забравяйте какво им изискуем ", моли Макрон.

Той похвали положителното партньорство сред Франция и Чад в битката против джихадистките групировки в региона на пустинята Сахара и Сахел.
 Реакции след решението на Тръмп да изтегли американските сили от Сирия Реакции след решението на Тръмп да изтегли американските сили от Сирия
Решението на Доналд Тръмп да стартира неотложно евакуиране на американските военни от Сирия провокира остри рецензии във Вашингтон и от съдружниците на СА...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР