Френският президент Еманюел Макрон изключи идеята за съставянето на специална

...
Френският президент Еманюел Макрон изключи идеята за съставянето на специална
Коментари Харесай

Макрон попари надеждите на Тереза Мей за специална сделка след Brexit

Френският президент Еманюел Макрон изключи концепцията за съставянето на специфична комерсиална договорка сред Европейски Съюз и Англия след Brexit , написа The Guardian, представен от " Фокус ".

Според него, Лондон няма да получи достъп до пазара на Европейския съюз, в това число бранша на финансовите услуги, в случай че не прави вноски в бюджета на организацията и не одобри всички правила на Съюза.

Френският държавен глава достави тежкото си известие в края на обща конференция сред него и Тереза Мей, по време на визитата на Макрон в Лондон в четвъртък, като това се случва на фона на упованията за стопляне на връзките след постигането на съглашение за подсилването на общата граница в Кале, съгласно постановленията на което, Англия ще заплати съвсем 45 милиона паунда за задачата.

Финансовите услуги са един от секторите, в които Франция се надява да наложи въздействието си след Brexit, разяснява английският вестник. В същото време английските компании се притесняват от бариерите, които би могло да докара липса на комерсиално съглашение.

На въпрос дали Франция се пробва да „ накаже “ Англия поради Brexit, Макрон отговори по този начин: „ Не съм пристигнал с цел да санкционирам или давам награда “. Според него, „ изборът е на Англия, само че страната няма да има достъп до бранша на финансовите услуги “ след Brexit. Френският президент добави, че „ в случай че Англия желае да има този достъп, дано заповяда, само че това ще значи, че Лондон би трябвало да обезпечава вноски в бюджета на Европейски Съюз и одобри неговите правила “. Изданието напомня, че сходна обстановка съществува в Норвегия. Другият вид съгласно френският президент, е договорка от вида на тази, която Европейски Съюз има с Канада, само че която не обезпечава пълностоен достъп до пазара на организацията, написа изданието.

Тереза Мей по-рано бе безапелационна, че Англия ще напусна единния пазар, само че министър председателят отбелязва в четвъртък, че въпреки всичко се надява на „ надълбоко и особено партньорство “ със страните от Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР