Френският президент Еманюел Макрон и министър-председателят Едуар Филип могат да

...
Френският президент Еманюел Макрон и министър-председателят Едуар Филип могат да
Коментари Харесай

Макрон планира промени в правителството

Френският президент Еманюел Макрон и министър-председателят Едуар Филип могат да създадат промени в държавното управление през септември, написа Le Parisien, базирайки се на съветници на президента и премиера, без да показва имена.
„ И президентът, и министър председателят си дават сметка, че е належащо да се създадат промени в държавното управление. Това е наложително изискване, с цел да дадат нова сила на процеса на промени “, съобщи пред изданието един от съветниците на Елисейския замък.
Представител на Матиньонския замък заяви, че министър председателят, „ въодушевен от триумфа на своята тирада от 12 юни за държавния курс, интензивно работи със своето близко обграждане по въпроса за държавните промени “. „ По този метод той желае да вдъхне на държавното управление нови сили, да засилва неговите дейности и да реализира триумф в редица посоки “, означи източникът.
По-конкретно, става дума за пенсионната промяна, реализирането на която се сблъсква с митингите на популацията и профсъюзите. Не е изключено този въпрос да бъде конфискуван от работата на министъра на обществената политика и опазването на здравето Аниес Бюзен и предаден на особено основано министерство, което ще бъде управлявано от Жан-Пол Делвуа, който сега е висш комисар, отговарящ за промяната на пенсионната система, съобщи БГНЕС.
Вероятно ще бъде основано окрупнено министерство на обществената политика, което ще се оглавява от тези двама министри по едно и също време.
По информация на изданието, могат да бъдат основани обособени министерства на туризма, външната търговия и индустрията. „ Това е обвързвано с редица дефекти в тези посоки “, прецизира изданието. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР