Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц са

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц са
Коментари Харесай

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц са провели общ телефонен диалог с Владимир Путин в събота.

Новината беше оповестена от пресслужбата на Кремъл, а диалогът е иницииран от страна на западноевропейските водачи.

Според съветската страна - тримата са провели " изчерпателен продан на отзиви по настоящите аспекти на обстановката в Украйна ".

Путин е оповестил, че Русия е отворена за обновяване на разговора с украинската страна, който съгласно него е замразен " по виновност на Киев ".

Руският президент е отправил предизвестие към Шолц и Макрон " за рисковия темперамент на продължаващото доставяне на Украйна със западно оръжие ", което по думите му " рискува да дестабилизира в допълнение ситуацията и да изостри филантропичната рецесия ".

Путин е удостоверил и ултиматума на Русия, че ще " спомага за намиране на разновидности за безконтролен експорт на зърно - включително на украинско зърно през черноморските пристанища ", в случай че бъдат свалени глобите на западните страни.

Агенция Франс Прес цитира информация от немска и френска страна, която показва, че Еманюел Макрон и Олаф Шолц са призовали Владимир Путин да освободи пленените украински бойци от завода " Азовстал " в Мариупол.

Над 2000 души се намират в съветски плен, откакто се предадоха по заповед на украинското командване поради продължителната тежка блокада на завода.

Двамата водачи са призовали за неотложно преустановяване на огъня и отдръпване на съветските бойци от Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР