Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел отправиха

...
Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел отправиха
Коментари Харесай

Макрон и Меркел призоваха Турция да спре операцията в Сирия.

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел насочиха общ апел довечера към Турция да спре интервенцията против кюрдските сили в Сирия, тъй като има заплаха тази интервенция да сътвори неудържима филантропична обстановка и да помогне на "Ислямска страна " още веднъж да се появи в региона, съобщи Франс прес.

"Разговаряхме с президента на Съединени американски щати - единият от нас с Доналд Тръмп, другият с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Изразихме ясно пред тях общата ни воля това нахлуване да спре ", сподели френският президент преди двамата с Меркел да вечерят в Елисейския замък.

"Разговарях един час с президента Ердоган, би трябвало да отчитаме ползите на сигурността на Турция. Но ние мислим също, че би трябвало да се постави завършек на турското навлизане, тъй като има филантропични съображения и не можем да приемем тази обстановка против кюрдите ", сподели Ангела Меркел.

"При тази обстановка ще действаме доста в съгласие, както действахме, с цел да кажем на турците, че прекратяваме всички наши продажби на оръжие, както и във връзка с самодейностите през идващите часове и дни ", сподели Макрон. Той прикани европейците към единение в този сложен и обезпокоителен миг. "Европа не може да си разреши лукса да води безсмислени разправии и дребни разногласия, нито да прибавя вътрешни рецесии към напреженията в света ", добави френският президент.

Италианският министър председател Джузепе Конте сподели, че Рим желае допустимо най-бързо Европейският съюз да разгласи мораториум над продажбите на оръжие за Турция, съобщи Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР